Bezlepkové&bezlactosové cookies / Gluten&lactose-free cookies

Ingredience
20-30 min, zhruba 20 cookies, trouba na 180 stupňů
200 g bezlepkové (gluten free) mouky (já používám: Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzál)
120 g třtinového cukru
5 g bezlepkového kypřícího prášku do pečiva (já používám: Amylon kypřící prášek do pečiva bez lepku)
120 g lactose-free másla
1 balíček vanilkového cukru
1 vejce
špetka soli
vegan čokoládové pecičky (já používám: Bionebio pecičky z hořké čokolády)
Postup
Změklé máslo utřeme s třtinovým a vanilkovým cukrem a vejci. Do vzniklé směsi přidáme mouku, prášek do pečiva a sůl a vše pořádně smícháme. Do vzniklého těsta nasypeme čokoládové pecičky a znovu promícháme. Těsto necháme chvíli odstát.
Na pečící papír vytvoříme rukou (můžete lžící) středně velké "kuličky" spíše kopečky. Ty dáváme dostatečně daleko od sebe a nejlépe cikcak, aby se měly cookiesky kam "roztéci". Na vytvořené "kuličky" ještě přidáme č. pecičky a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme zhruba 15 min. Když jsou cookiesky hotové (když do nich píchnete špejlí a na špejli nic nezůstane - jsou hotové) vyndáme je z trouby a dáme je vychladnout na mřížku. Doporučuji je dát na mřížku i s pečícím papírem, aby se nerozpadly.
Když máme všechny cookiesky hotové a vychlazené přendáme je na talíř a máme hotovo!!!
Tak a teď je řada na vás. Své verze cookies mi pošlete na instagram nebo mě můžete označit jak v příspěvku tak ve svém příběhu. Také nezapomeňte přidat #glutenfreecookiesbylucy.
Tak hodně štěstí a dobrou chuť!!!
Vaše Lucy

Ingredients
20-30 min, for 20 pieces, oven on 180 degrees
200 g gluten free flour (I´m using: Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzál)
120 g cane/brown suger
5 g baking powder (I´m using: Amylon kypřící prášek do pečiva bez lepku)
120 g lactose free butter
1 vanilla sugar
1 egg
a pinch of salt
vegan chocolate chips (I´m using: Bionebio pecičky z hořké čokolády)
Process
Wipe the softened butter with cane and vanilla sugar and eggs. Add flour, baking powder and salt to the mixture and mix thoroughly. Pour the chocolate ovens into the resulting dough and mix again. Let the dough stand for a while.
On the baking paper, we create medium-sized "balls" rather than scoops by hand (you can use spoon too). We put these far enough apart and preferably zigzag to have cookies where to "spill". Add the nodes to the created "balls" and place in a preheated oven at 180 degrees. Bake them for approximately 15 minutes. When the cookies are ready (if you stick a stick in them and there's nothing left on the stick - they're ready) we take them out of the oven and put them on the grill. I recommend putting them on the grill with baking paper so they don't fall apart.
When we have all cookies ready and chilled we transfer them to the plate and we are done!!!
Now it's your turn. Send me your versions of cookies on instagram or you can tag me in the post and in your story too. Also don´t forget to add #glutenfreecookiesbylucy.
So good luck and good taste!!!
Your Lucy